Semnal de alarmă la nivel național după ce un sporitv de la CSM Știința Baia Mare, repatriat marți din Africa de Sud, a fost confirmat cu noul coronavirus. Autoritățile fac teste pentru a aflat dacă este vorba despre noua variantă a virusului, Omicron.

Alexandru Rafila, anunț făcut astăzi, 1 Decembrie: În loc să avem 10.000 de cazuri, vom avea 20.000 de cazuri

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a reacționat la scurt timp după ce a primit vestea. Acesta susține că o probă urmează să fie trimisă pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino.

În ceea ce privește starea de sănătatea sportivului, Alexandru Rafila susține că acesta este asimptomatic și a explicat de ce este atât de periculoasă tulpina Omicron. Totodată, ministrul anunță că sportivul este izolar, dar situația este îngrijorătoare în contextul în care, dacă este vorba despre tulpina Omicron, în loc de 10.000 de infectări, România ar ptuea ajunge la 20.000, iar acest lucru ar pune presiune pe sistemul sanitar și ar duce la complicații în cazul anumitor persoane.

VEZI ȘI 👉  Ce Și-A Luat-O Bietul Confucius

”Sportivul este asimptomatic, nu are nimic, este ținut sub observație. O să fie trimis rezultatul la Institutul Cantacuzino, pentru secvențiere. El este izolat. Să vă explic de ce este îngrijorător. În loc să avem 10.000 de cazuri, vom avea 20.000 de cazuri, pentru că e mai transmisibilă. Atunci, și persoanele cu complicații vor fi mai multe și pune presiune suplimentară pe sistemul de sănătate.”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

De menționat este faptul că precizările ministrului Sănătății vin după ce purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, a declarat că proba RT-PCR care a fost recoltată marţi seară la Aeroportul Internaţional Maramureş, a primit rezultat pozitiv.

VEZI ȘI 👉  Care este blestemul ascuns al fiecarei zodii. Aceasta greutate uriasa iti apasa pe umeri

Alte trei persoane au fost infectate

„Jucătorul este internat în spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical. Având în vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’, Bucureşti”, a spus Dan Bucă.

Informația a fost confirmată și de Ministerul Sănătății care a anunțat miercuri seară că unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic. „Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară „Cantacuzino” București”, spune sursa citată.

VEZI ȘI 👉  Aurel Pădureanu, răpus de dorul Corneliei Catanga. Din păcate, artistul nu își mai poate reveni: “Cea mai frumoasă amintire!”

Ministerul mai precizează că rezultatul în privința variantei de SARS-COV-2 ar urma să fie confirmat oficial în curând.

Trebuie menționat faptul că pe lângă cei 29 de sportivi și membrii ai delegației echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, în aeronava Tarom s-au aflat în toal 70 de persoane, 46 de români și 24 de cetățeni străini, iar în cazul acesotra au mai fost raporatate alte trei cazuri de infectare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *