Unul dintre câinii de salvare preferați ai Mexicului, care a fost trimis în Turcia pentru a ajuta la operațiunile de salvare de acolo, a murit.

„Regretăm profund pierderea marelui nostru însoțitor, câinele Protea ”, a anunțat duminică Ministerul Apărării Naționale din Mexic pe Twitter .

„V-ați îndeplinit misiunea de membru al delegației mexicane în căutarea și salvarea fraților noștri din Turcia. Vă mulțumim pentru munca dvs. eroică”, a spus ministerul într-un comunicat postat pe Twitter.

Ministerul nu a spus cum a murit câinele. Dar în postările de pe Twitter, ei scriu că a murit de epuizare și stres.

Proteo a fost unul dintre cei 16 câini de căutare trimiși din Mexic în Turcia săptămâna trecută pentru a ajuta la operațiunile de căutare și salvare după cutremurul devastator.

VEZI ȘI 👉  Președintele Franței, Emmanuel Macron, avertizează Europa: “Acest război va dura și vor fi consecințe în exporturile agricole”

„Inima echipei noastre de salvare zboară în prezent către Turcia”, a scris marți pe Twitter ministrul mexican de externe Marcelo Ebrard.

Mexicul, care are cutremure regulate din cauza mediului său tectonic, este bine cunoscut pentru câinii săi de căutare și salvare foarte dresați și specializați

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *