Un nou cutremur azi în România, 14 februarie 2023. Potrivit Centrului Seismic Mediteranean, la ora 15.16 s-a produs un cutremur de 5,7 Richter (iniţial evaluat la 5,8), în apropiere de Târgu Jiu. Ulterior, INFP a anunţat că seismul semnificativ a avut o magnitudine 5.7 şi s-a produs în Gorj, la adâncimea de 6,2 km.

A fost resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării. Seismul de marţi a fost urmat de cinci replici, cu magnitudini între 2,8 şi 4,2 pe Richter. Un grup operativ de monitorizare a sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă a fost activat la MAI. 

Cutremurul de azi, mai puternic decât cel de luni, a avut magnitudinea de 5,7 şi s-a produs tot în Gorj. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat iniţial că s-a produs la 40 de km adâncime, apoi, a revenit la ora 16.00 cu un update prin care spune că s-a produs la o adâncime de 6.2 km. La ora 17.24 a avut loc în Gorj o nouă replică puternică a cutremurului, aceasta a avut magnitudinea de 4,2.

VEZI ȘI 👉  O parte din acoperișul Sanatoriului Marila din Oravița s-a prăbușit. Zeci de persoane erau internate

Vorbim despre cel mai puternic cutremur din ultimii cinci ani produs în România. În doar 15 minute a fost urmat de două replici. Au urmat momente de panică, mai mulţi oameni au fugit în stradă şi au sunat la 112.    Pe rețele de socializare au început să curgă fotografii și imagini din ţară cu urmările cutremurului din Gorj: oameni speriaţi, avarii la maşini, fisuri în pereţii clădirilor, tencuială căzută, bucăți desprinse din fațadele clădirilor vechi.

Raed Arafat: Au urmat cinci replici ale cutremurului din Oltenia. Nu avem victime

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, marţi, că s-au produs cinci replici ale cutremurului din Oltenia, care a avut o magnitudine de 5,7 pe scara Richter.

VEZI ȘI 👉  Iată ce salariu are o asistentă în România. La ce sumă ajunge în fiecare lună

„După cum deja cunoaşteţi, astăzi la ora 15,16 s-a produs în Oltenia, judeţul Gorj, un cutremur semnificativ, cu magnitudine de 5,7 la o adâncime corectată de 6,3 kilometri, urmat până acum de cinci replici produse în aceeaşi zonă, cu efecte diferite în diferite judeţe. Cel mai important lucru – până acum nu avem victime şi nu avem efecte grave”, a spus Raed Arafat, într-o conferinţă la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

Seismul din Gorj urmat de 5 replici, cea mai mare a avut magnitudinea de 4,2

Un nou cutremur mediu, cu magnitudinea 4,2, s-a produs marţi, la ora 17:24, în Oltenia, judeţul Gorj, la adâncimea de 15 kilometri, conform INFP.  Celelalte replici au avut magnitudini între 2,8 şi 4,2 pe Richter.

Turla bisericii din Arcani, în pericol de prăbuşire. Tavanul cinematografului din mall, deteriorat 

VEZI ȘI 👉  Adela Popescu A Angajat O Bona De 23 De Ani! Ce A Urmat, Intrece Orice Imaginatie: “Eu Atunci Am Inteles! Nu Credeam”

Turla bisericii din Arcani este în pericol de prăbuşire, în urma cutremurului de 5,7 produs, marţi, în judeţul Gorj. În aceeaşi localitate, mai multe persoane au semnalat ţigle căzute de pe imobile. De asemenea, tavanul cinematografului din mall s-a deteriorat. Peste 30 de apeluri la 112 au fost înregistrate în judeţul Gorj.

Turla bisericii din Arcani, judeţul Gorj, este în pericol de prăbuşire. În imagini se vede cum clădirea veche are fisuri mari, iar unele părţi din tencuială s-au desprins. În aceeaşi localitate, mai multe persoane au semnalat că au căzut ţigle de pe case. „Cel puţin 100 de ţigle mi-au căzut de pe casă”, a afirmat o femeie.

Totodată, tavanul cinematofrafului din mall-ul din Târgu Jiu s-a deteriorat, iar mai multe coşuri de fum de la Primărie s-au prăbuşit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *