Ministerul Educatiei a aprobat structura anului scolar 2023- 2024. Potrivit comunicatului, vacanta de primavara, care a iscat discutii aprinse, nu va cuprinde si Pastele ortodox, sarbatorit anul viitor tocmai pe 5 mai.

Cand incepe anul scolar?
Anul scolar viitor va incepe pe 11 septembrie 2023 si se va incheia pe 21 iunie 2024 pentru majoritatea elevilor, exceptie fac cei din anii terminali. Vor fi asadar 36 de saptamani care vor fi impartite, ca si anul acesta, in cinci module de invatare, urmate de cinci vacante.

Primul modul incepe pe 11 septembrie si se va incheia pe 27 octobmbrie. Urmeaza prima vacanta care se va termina pe 5 noiembrie. Cursurile vor fi reluate apoi pana pe 22 decembrie, cand va incepe si vacanta de Craciun care va dura doua sapamani.

VEZI ȘI 👉  Pacienta unui stomatolog era o bătrânică, el o întrebă : „Stiți cum se fac manușile acestea?”

Cel de-al treilea modul de invatare incepe pe 8 ianuarie si se poate incheia pe 9, 16 sau 23 februarie, in functie de cum decide fiecare inspectorat scolar sa dea a treia vacanta care va tine o saptamana.

Vacanta de Paste nu mai exista
Va mai fi o vacanta de o saptamana in perioada 13 -21 aprilie. Este si vacanta care a starnit cele mai multe reactii pentru ca nu include Pastele. asadar, elevii nu vor fi in vacanta de sarbatorile pascale care incep pe 5 mai. Ultimul modul va tine pana pe 21 iunie, atunci cand va incepe si vacanta de vara, noteaza stirileprotv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *