Un cutremur a avut loc vineri dimineața, în România, anunță Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur cu magnitudine 4,4 vineri, în România

Un nou cutremur a avut loc vineri, 17 februarie, la ora 11:11, în Oltenia, Gorj. Seismul a înregistrat magnitudinea ML 4.4,la adâncimea de 15 km, anunță INFP.

Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis.

Specialiștii INFP au transmis că este posibil ca în următoarele 20 de zile să se producă mii de replici. Zonaseismică din Gorj va continua să producă seisme în lanț chiar și din oră în oră, iar o nouă ipoteză arată că de vină ar putea fi exploatările miniere din zonă.

VEZI ȘI 👉  Elena Udrea vrea să fie, din nou, mamă! Ce le-a cerut judecătorilor

Un al seism s-a produs vineri dimineața, 17 Februarie, la ora 07:08. Cutremurul s-a înregistrat în OLTENIA, GORJ și a avut magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 5km.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 109km NV de Craiova, 111km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 158km SE de Timisoara, 177km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 206km V de Brasov, 208km E de Belgrade, 212km E de Zemun, 223km NE de Nis.

Joi, 16 februarie au fost înregistrate 15 cutremure în Gorj, cu magnitudini între 2 şi 4,2.

În urma seismului din 14 februarie s-au produs peste 315 replici, numai în noaptea de miercuri spre joi cinci dintre acestea depăşind 3 pe Richter.

VEZI ȘI 👉  George Simion este în culmea fericirii. Liderul AUR se pregătește să devină pentru prima dată tată

Cea mai mare replică s-a produs joi, la ora 3:07, la o adâncime de 10,8 km, şi a avut magnitudinea de 4,2 ML, intensitatea macroseismică epicentrală IV, porivit sursei citate anterior.

Ce măsuri a luat INFP după cutremurul de 5.7 grade pe scara Richter în Gorj

“În urma evenimentelor seismice din ultima perioadă, din zona seismică Gorj, Oltenia, INCDFP a trimis specialişti în zonă pentru montarea a 3 staţii seismice şi 5 staţii GPS, pentru analize în vederea cercetărilor privind procesul de desfăşurare a cutremurelor şi efectele produse de acestea. Noile staţii seismice pot înregistra cutremure de magnitudine de valoare mică şi pe baza înregistrărilor se pot estima pagubele din zonă, iar staţiile GPS vor înregistra deformările crustale”, a scris INFP într-o postare pe Facebook.

VEZI ȘI 👉  Ion își cumpără pantofi noi și mândru nevoie mare îi lustruiește bine și se duce la bal în sat să se dea mare cu ei. Se tot gândeste cum să facă să vadă fetele ce pantofi are el. La un moment dat o ia la dans pe Maria și, cum asta nu se uita la pantofii lui îi zice:

sursa:kanald.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *