Astăzi, 17 februarie. Un nou cutremur a mişcat Oltenia în această dimineaţă: 4.4 grade pe scara Richter.

Cutremuraţi din oră-n oră

Oltenia se cutremură din oră în oră. De la începutul săptămânii, pământul s-a mişcat de aproape 400 de ori, iar autorităţile vor să afle cât de mare este pericolul din zonă. Specialiştii au montat staţii seismice pentru a monitoriza non stop situaţia. Operele lui Brâncuşi, Coloana Infinitului și Poarta Sărutului, vor fi expertizate pentru a vedea dacă au fost afectate.

Noi stații seismice, instalate în patru localități după cutremurul cu magnitudinea de 5,7 din Gorj

Trei stații seismice și cinci GPS au fost instalate în localitățile localităţile Leleşti, Runcu, Peştisani şi Bâltişoara, în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 produs marți în județul Gorj. Seismologii vor astfel să efectueze cercetări privind procesul de desfăşurare a cutremurelor şi efectele generate de mișcările telurice, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

VEZI ȘI 👉  Ireal câți bani ajunsese să ceară Benone Sinulescu pentru a cânta la o nuntă, în 2021. Ce tarif percepea Petrică Mâțu Stoian

„În urma evenimentelor seismice din ultima perioadă, din zona seismică Gorj, Oltenia, INCDFP a trimis specialişti în zonă pentru montarea a 3 staţii seismice şi 5 staţii GPS, pentru analize în vederea cercetărilor privind procesul de desfăşurare a cutremurelor şi efectele produse de acestea. Noile staţii seismice pot înregistra cutremure de magnitudine de valoare mică şi pe baza înregistrărilor se pot estima pagubele din zonă, iar staţiile GPS vor înregistra deformările crustale”, a scris INCDFP într-un mesaj publicat pe Facebook.

Specialiștii au precizat că aceste staţii seismice vin în completarea celor cinci astfel de echipamente deja existente în această zonă, la Gura Zlata, Lotru, Petroşani, Târgu Jiu, Herculane şi Strehaia.

VEZI ȘI 👉  TOP 3 zodii norocoase, niciodată nu au avut şi nu vor mai avea un an atât de frumos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *