Paparazzi MediaFlux au asistat, se pare, la un moment istoric din punct de vedere al mișcărilor de pe scena politică din România. Respectiv un moment în care o formațiune după toate aparențele puternică e pe cale să se nască. Cine se teme de alianța Victor Ponta-George Simion? Păi, cam toate partidele politice…

Nu este pentru prima oară când sunt alăturate aceste două nume. Sonore ambele. Fost președinte al PSD, fost premier, Victor Ponta are încă, din postura de președinte al Pro România mulți susținători și cu siguranță încă un cuvânt de spus în politică. De cealaltă parte, George Simion și al său AUR urcă hotârât în sondaje de la o lună la alta.

Cum spuneam, întâlnirea dintre Ponta și Simion nu e o premieră. Dar fotografiile sunt și par să confirme zvonurile care circulă de ceva vreme în spațiul public, acelea legate de o posibilă alianță pentru alegerile din 2024.

Colaborarea dintre fostul premier Ponta și George Simion a început de ceva vreme.

VEZI ȘI 👉  Anunț de ultimă oră despre Olguța Vasilescu! Este cutremur total în justiție

Victor Ponta însuși a recunoscut că în luna ianuarie a acestui an că l-a consiliat din umbră pe George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Fostul premier a mai spus că a dorit să își ofere serviciile și foștilor săi colegi din Partidul Social Democrat (PSD), dar a fost refuzat de aceștia.

Victor Ponta a explicat că i-a oferit lui George Simion consiliere pe probleme guvernamentale și că liderul AUR i-a cerut ajutorul de mai multe ori. „M-a întrebat de câteva ori, mi s-a părut că a înțeles, că-l interesează”, a spus Victor Ponta, la România Tv.

Discuții între cei doi politicieni au mai fost, potrivit presei, și pe parcursul anului trecut.

Peste o oră și jumătate împreună. Simion a luat notițe!

Astăzi, întâlnirea dintre Victor Ponta și George Simion surprinsă de paparazzi MediaFlux a avut loc la restaurantul Poesia din zona Avatorilor. Și-ar putea fi asimilată, desigur, și unei mese de prânz. Dar a fost mai mult de atât.

VEZI ȘI 👉  Cine era, de fapt, amantul Prințesei Diana! Incredibil ce i-a facut Printesei

Primul care a ajuns la restaurant a fost politicianul Pro România, puțin după ora 12.00. La scurt timp, venind grăbit, și-a făcut apariția și liderul AUR, George Simion, care a intrat în restaurant.

O oră și jumătate au rămas cei doi politicieni în restaurant, timp suficient pentru un dejun, dar și pentru discuții.

Că au fost discuții, e sigur. Iar dovada se afla, la ieșire, chiar în mâinile lui George Simion, o agendă unde își notase, riguros, concluziile de la discuțiile cu (mult mai) experimentatul politician Victor Ponta.

În orice caz, nu a fost o întâlnire pe care vreunul dintre ei s-o vrea secretă. Chiar dacă au ajuns separat, Ponta și Simion au ieșit din restaurant împreună, ba au mai schimbat și o vorbă pe stradă. Apoi și-au strâns mâinile și s-au despărțit. Urmând, probabil, să rămână împreună.

Cum ar arăta alianța AUR-PRO România
Destul de periculos pentru celelalte formațiuni politice din România. În cele mai recent sondaj datând din ianuarie acest an, făcut de compania internațională AtlasIntel, Partidul Social Democrat (PSD) e creditat cu 24,8 la sută, urmat de Partidul Național Liberal (PNL) are 17,2

VEZI ȘI 👉  La prima vedere a acestei poze, cine trece primul în intersecție dă mari bătăi de cap șoferilor

AUR formațiunea lui George Simion are în acest moment 17,9, USR 12,4 , PMP 5.9 iar ProRomânia 4 la sută.

Din punct de vedere al liderilor politici, clasamentul arată cam așa: Ponta, chiar în condițiile în care în ultima vreme nu a fost prea vizibil, are 25 la sută imagine pozitivă. George Simion are 28 la sută.

Cel mai bine ca imagine stau Mircea Geoana, Boc, Bolojan, Kovesi și Gabriela Firea, toți având procente de peste 30 la sută.

În cazul unei alianțe Simion-Ponta, calculele sunt destul de clare: s-ar naște o formațiune politică puternică. Și până alegeri mai e peste un an, an de criză profundă, timp în care partidele aflate în acest moment la guvernare se vor uza și vor mai pierde procente în preferințele alegătorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *