Profesorul dr. academician Constantin Popa, șeful Clinicii de neurologie de la Institutul Național de

Neurologie și Boli Cardiovasculare din București a vorbit despre vaccinarea obligatorie și despre certificatul verde.

Acesta a precizat motivul pentru care în România aceste măsuri nu pot deveni obligatorii.

Certificatul verde COVID nu poate fi impus în România. Un reputat medic a spus tot. De ce în alte țări se poate?
Certificatul verde-COVID urmează să fie impus în mai multe țări europene, însă profesorul dr. academician Constantin Popa spune că acest lucru nu se poate întâmpla și în România, cu toate că și Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă, a declarat că votul pentru impunerea certificatului verde este important, subliniind că acesta asigură supraviețuirea în pandemie.

VEZI ȘI 👉  Doliu În Fotbalul Românesc. A Murit La Doar 40 De Ani

Reputatul neurolog spune că în România, Constituția nu permite acest lucru, în timp ce în state precum Franța sau Germania decizia de a impune certificatul verde este, de fapt, o decizie statală.

„Certificatul verde este în anumite țări obligatoriu, știu foarte bine ce este în Franța, ce este în Germania, acolo este o decizie statală, politică, cu caracter social. La noi nu se poate. Lucrurile sunt foarte delicate. Obligativitatea vaccinării nu poate să existe la noi în țară.”, a spus prof. dr. academician Constantin Popa, citat de național.ro.

Șeful Clinicii de neurologie de la Institutul Național de Neurologie și Boli Cardiovasculare din București a vorbit și despre contraindicațiile pentru vaccinarea anti-COVID, subliniind că acestea nu există la modul general și că trebuie aplicate în funcție de starea de sănătate a fiecărui pacient.

VEZI ȘI 👉  A comandat un televizor de 2.700 de lei de pe un site românesc. Ce era de fapt în colet

Ce se întâmplă după ce certificatul verde expiră
Românii ar putea rămâne fără certificatul verde COVID începând din luna iunie anul viitor. Medicul militar Valeriu Gheorghiță a explicat, de fapt, care este motivul pentru care certificatul are valabilitate doar până atunci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *