Mai ai acasă bancnote cu eclipsa de soare din 1999? Ai idee cât de speciale sunt aceste hârtii? Pe internet există numeroase anunțuri prin intermediul cărora bacnotele din anul 1999 sunt scoase la vânzare.

Bancnota de 2000 de lei a fost prima bancnotă cu polimeri emisă în România, dar şi în Europa. Această bancnotă a avut o viaţă scurtă, iar acum este la foarte mare căutare pe internet.

Astăzi, există anunțuri pe internet, pe site-urile de vânzări, prin care sunt scoase la vânzare bancnote de 2000 de lei din anul 1999. Prețurile lor se situează în jurul a 1000 de lei.

Nu orice bancnotă cu eclipsa este bună de vândut
Colecţionarii sunt interesaţi să cumpere în special exemplarele care au seria 001A.

VEZI ȘI 👉  Doi Tipi, Amândoi Căsătoriţi, Stau De Vorbă:– Nu Ştiu Ce Să Mă Mai Fac! De Câte Ori Vin Acasă După Ce Am Băut, Sting Luminile, Opresc Motorul Şi Împing Maşina În Garaj. Îmi Scot Pantofii, Urc Scările Cât De Încet Pot, Mă Dezbrac În Baie

Interesant este faptul că în urmă cu 3 ani, în 2017, preţurile pentru o astfel de bancnotă erau între 1000 şi 4000 de lei, în funcţie de serie, conform site-urilor de anunţuri:

Eclipsa totală de soare care a avut loc pe 11 august 1999 a un fenomen extrem de mediatizat în România. Banca Naţională a României a emis atunci o bancnotă specială, cea de 2000 de lei.

Ce părere ai? Ai acasă o astfel de bancnotă și ai fi dispus să o vinzi? Astfel de bancnote se vand prin intermediul site-ului olx.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *