Vladimir Putin i-a spus omologului său chinez Xi Jinping că parteneriatul lor este mai important ca oricând şi nelimitat, în faţa unei „presiuni fără precedent” din partea Occidentului.

Xi a reluat mesajul de unitate al lui Putin, spunând că cele două ţări ar trebui să-şi „consolideze coordonarea strategică” şi să „injecteze mai multă stabilitate în lume”, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

În septembrie 2022, Putin a recunoscut că Beijingul avea „întrebări şi îngrijorări” cu privire la invazie, în ceea ce părea a fi o recunoaştere voalată a unor opinii divergente cu privire la război.

Vizita lui Wang la Moscova este prima în această ţară a unui oficial chinez de asemenea rang de la începutul războiului.

VEZI ȘI 👉  Silvia Chifiriuc a dezvăluit cum va petrece anul acesta de sărbătorile. “Eu mă voi ocupa de tot”

Între timp, la Munchen, Wang Yi s-a întâlnit cu ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba.

„Apreciez oportunitatea de a avea un schimb de opinii cu consilierul de stat Wang Yi. Suntem de acord că principiul fundamental al integrităţii teritoriale din Carta ONU este sacru pentru ambele state. Am reiterat faptul că toate iniţiativele care vizează restabilirea păcii în Ucraina trebuie să se bazeze pe acesta”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter, sâmbătă seara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *