Calendar ortodox 20 februarie 2023. Sfântul Ierarh Leon, episcopul Cataniei, mare sfânt vindecător, este sărbătorit luni, 20 februarie 2023 în calendarul bisericesc.

Calendar ortodox 20 februarie 2023, data la care Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Ierarh Leon, episcopul Cataniei, adevărat model de milostivenie și un adevărat părinte al săracilor și al orfanilor.

Sfântul Ierarh Leon a mai purtat și numele de taumaturgul sau vindecătorul, datorită minunilor pe care le- a săvârșit.

Rugăciunea ajutătoare la vreme de boală și de mare suferință care se rostește luni, 20 februarie 2023. 

Calendar ortodox 20 februarie 2023. Sărbătoarea zilei de azi

Calendar ortodox 20 februarie 2023. Sfântul Ierarh Leon, episcopul Cataniei, este sărbătorit în calendarul ortodox în fiecare an, la data de 20 februarie 2023. Sfântul Ierarh Leon, episcopul Cataniei a fost un aprig luptător împotriva ereticilor, pe care îi mustra aprig, iar față de credincioși era foarte milostiv și îndurat, dând mult ajutor celor ce-l urmau pe Hristos. 

VEZI ȘI 👉  Îl Mai Știți Pe Românul Numit „Cel Mai Puternic Băiețel Din Lume”? Cum Arată Acum, La 17 Ani:

El a fost un adevărat model de milostivenie și un adevărat părinte al săracilor și al orfanilor. Acesta a mai purtat și numele de taumaturgul sau vindecătorul, datorită minunilor pe care le- a săvârșit în timpul vieții. 

Sfântul Ierarh Leon, episcopul Cataniei 

Sfântul Ierarh Leon s-a născut în orașul Ravena, la 270 kilometri nord-est de Roma. A primit o educație creștină și, datorită faptului că provenea dintr-o familie bogată, a studiat la școlile cele mai înalte ale vremii sale.

Tânăr fiind, a intrat în monahism închinându-și viața lui Dumnezeu. A fost ales episcop al Cataniei (Sicilia) după trecerea la cele veșnice a episcopului Savin.

În timpul episcopatului său a ridicat o biserică închinată Sfintei Lucia și un locaș de cult în cinstea Sfinților 40 de Mucenici. În acea vreme, un vrăjitor pe nume Iliodor era prilej de sminteală pentru mulți creștini din oraș.

VEZI ȘI 👉  Legendarul prezentator Jerry Springer a murit la vârsta de 79 de ani

Rugându-se lui Dumnezeu, într-o zi după Sfânta Liturghie, Sfântul l-a legat cu omoforul de gât și l-a dus într-un loc numit Ahilion, unde, poruncit poporului să facă un foc mare. După aceea au intrat amândoi în foc, sfântul ieșind nevătămat prin puterea lui Dumnezeu, iar vrăjitorul a ars.

Vezi aici continuarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *