Zeci de lanțuri de magazine Lidl din România au fost închise, în urmă cu puțin timp. La un control al inspecților ANPC s-au găsit mai multe probleme în cadrul acestor supermarket-uri. Amenzile uriașe pe care le-au primit au fost datorate, în mare parte, alimentelor cu probleme prezente în magazine.

Mai multe magazine Lidl din țară au fost supuse, zilele zcestea, controalelor ANPC. Multe dintre acestea au fost închise din cauza problemelor pe care insepectorii le-au găsit acolo.

Zilele acestea inspectorii ANPC au ieșit la controale în cadrul mai multor magazine din România. Protecția Consumatorilor a împărțit mai multe amenzi magazinelor LIDL, după ce au găsit probleme în spațiile comerciale deschise.

Neregularitățile care s-au descoperit au fost în special la fructe şi legume cu mucegai, produse alimentare expirate sau cu ambalaj deteriorat și chiar mizeria dintre rafturile cu alimente. Amenzile date de inspectori au fost de peste 7 milioane de lei.

VEZI ȘI 👉  Horoscop LUNI, 20 noiembrie 2023. Zodiile care au noroc de bani. Nativii cu şansă mare de îmbogăţire

Amenzi de peste 7 milioane de lei pentru Lidl

În urma controalelor ANPC, inspectorii au aplicat 481 amenzi contravenționale. Acestea au fost în valoare de aproximativ 7,3 milioane de lei. Pe lângă acestea, autoritățile au aplicat și 133 avertismente, dar au și oprit definitiv de la comercializare mai multe produse neconforme în valoare de peste 125.000 lei.

Județele sancționate au fost: Arad, Prahova, Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Iași, Constanța, Olt, Dolj, Brașov, Alba, Mureș, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Bistrița Năsăud, Ilfov și municipiul București, propunerea încetării practicilor comerciale incorecte, în cazul a 66 de unități, închiderea temporară pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru un magazin din municipiul Bacău.

VEZI ȘI 👉  Horoscop LUNI, 20 noiembrie 2023. Zodiile care au noroc de bani. Nativii cu şansă mare de îmbogăţire

”Nu știu cum funcționează această rețea în celelalte țări. Speram ca măcar în România să fie un exemplu pentru toți ceilalți, dar mai ales pentru noi. De asemenea nu știu dacă, în țara de origine a acestui operator economic se mănâncă legume și fructe mucegăite sau prețurile de la raft nu se potrivesc cu cele de la casă. Mă întreb și dacă, după venirea unei autorități în control și aplicarea unor sancțiuni, lucrurile sunt tratate cu aceeași superficialitate și dezinteres. Noi ne luaserăm pixuri să învățăm ce trebuie să facem, dar a trebuit să scriem cu ele în procese verbale de sancțiune.”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.

VEZI ȘI 👉  Merg trei baieți la examen.

Ce probleme au găsit inspectorii ANPC
Mai mult decât atât, pe lângă aceste probleme, nerespectarea regimului promotiilonerespectarea temperaturii de depozitare a produselor și chiar lipsa traducerilor în română ale alimentelor s-au aflat printre cele sancționate de autorități.

Inspectorii ANPC au dat amenzi pentru mai multe probleme cu care magazinele Lidl se confruntă. Data de expirare trecută, mizeria de pe rafturile cu produse, ambalajele și etichetele deteriorate, comercializarea alimentelor cu mucegai, lipsa prețurilor de la raft au fost doar câteva dintre problemele pe care inspectorii ANPC le-au sesizat în aceste magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *