Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România, a primit vești importante de la Federația Română de Tenis (FRT). Anunțul făcut de FRT a venit ca o gură de oxigen pentru sportiva noastră, după un an 2022 plin de încercări.

Simona Halep, care ocupă locul 10 WTA, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de tenis din România în 2022, alături de Nicholas David Ionel, care ocupă poziția 229 ATP. Halep a reușit să câștige 10 locuri în topul WTA în acest an, urcând de pe poziția 20, dar a fost suspendată după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping la US Open.

VEZI ȘI 👉  Un puşti intră într-o farmacie

Pe de altă parte, Ionel, în vârstă de 20 de ani, a avut o ascensiune impresionantă în 2022, urcând de pe poziția 421 ATP până pe locul 229.

La categoria juniori 18 ani, cei mai buni jucători desemnați de FRT sunt Cara Meșter și Alexandru Coman, în timp ce la categoria juniori 16 ani, fete, au fost nominalizate Eva Ionescu și Diana Simionescu, iar la masculin Gabriel Ghețu. Alexia Tatu, Maia Burcescu și Giulia Popa au fost desemnate cele mai bune junioare de 14 ani, la aceeași categorie, la masculin fiind ales Matei Todoran.

Pentru Simona Halep, acest an nu a fost unul foarte bun. Ea a fost eliminată de la US Open în primul tur și a trecut printr-un divorț amiabil cu Toni Iuruc, despre care presa a scris pe larg. Însă cea mai grea lovitură a venit în octombrie, când a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Halep a promis că va lupta până la capăt pentru a dovedi că nu a luat niciodată cu bună știință vreo substanță interzisă. În decembrie, președintele interimar al FRT, George Cosac, a anunțat că lucrurile merg pe un făgaș bun în procesul de doping în care este implicată Simona Halep.

VEZI ȘI 👉  De ce a divortat, de fapt, Alex Velea de Ana. Anuntul facut de Antonia: Din cauza asta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *