Necazurile nu-l ocolesc deloc pe maestrul Nicolae Botgros. Celebrul dirijor a pierdut cele mai dragi persoane din viața
sa, iar acum poartă doliu din nou.
După ce și-a pierdut mama în urmă cu mai mulți ani și și-a luat rămas bun și de la cea care i-a fost soție, artistul a pirmit o altă veste la fel de dură.

Nicolae Botgros, în doliu după bunul său prieten

De data aceasta, vedeta a anunțat că un prieten drag sufletului său s-a stins subit din viață, lăsând în urmă lacrimi, durere, dar și o avere artistică impresionantă.

Vestea că Gheorghe Banariuc a murit a îndoliat întreaga lume folclorică românească. Nicolae Botgros, dar și mulți alți artiști care l-au cunoscut au ținut să trimită câte un mesaj de durere în numele regretatului compozitor.
„Ne-a părăsit maestrul Gheorghe Banariuc.

VEZI ȘI 👉  Vii la mine la nuntă?

1951 – 2022. Drum lin spre stele”, a scris Nicolae Botgros pe rețelele de socializare.

Cine a fost Gheorghe Banariuc
Luna viitoare, pe 9 martie, Gheorghe Banariuc urma să împlinească 71 de ani.
De-a lungul vieții, muzicianul din Republica Moldova, născut în satul Corjeuţi, raionul Briceni, s-a făcut remarcat prin talentul său muzical.

Dirijor și compozitor la bază, artistul a fost considerat, până în ultima clipă a vieții, cel mai bun compozitor din lumea folclorică, având în palmares sute de cântece scrise pentru renumiți artiști de pe ambele maluri ale Prutului.
Gheorghe Banariuc și-a consolidat cariera încă din adolescență, atunci când a absolvit Colegiul de muzică „E.
Sârbu” din Soroca, clasa de vioară, urmând apoi şi cursurile Institutului de Arte „G. Musicescu”, Facultatea Dirijor de orchestră de muzică populară.

VEZI ȘI 👉  Zelenski, anunt de ultim moment: „Intreaga lume trebuie sa stie asta”

Ulterior, cel care acum s-a ridicat la cer a făcut parte din orchestra de muzică populară ”Lăutarii”, apoi a fost membru de seamă și din formaţiile „Mioriţa”, „Mărţişor”, „Folclor” şi „Fluieraş”.

Timp de zece ani, din 1991 și până în 2001, a condus cu măiestrie Orchestra de muzică populară „Muguraş” a Liceului republican de muzică „Ciprian Porumbescu”, timp în care a compus nu mai puțin de 300 de cântece tradiționale.

În raport cu munca și talentul care l-au urcat pe un piedestal în lumea folclorică, distincțiile sale sunt și ele de luat în seamă. În 1991, Gheorghe Banariuc a primit titlul onorific de Artist Emerit al Republicii Moldova, iar în anul 2015 i-a fost înmânat trofeul „Potcoava de Aur”, pentru melodiile pe care le-a compus și care au devenit reprezentative pentru patrimoniul național, la categoria compoziție.

VEZI ȘI 👉  S-A AFLAT! Confesiunile Lui Petrică Mîţu Stoian, La Propriul Mormânt. Ce Spunea Despre Doru Gusman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *