Calendar ortodox 27 februarie 2023. Începutul Postului Paștelui 2023. Sf Procopie Decapolitul și Sf Talaleu sunt sărbătoriți luni, 27 februarie 2023 în calendarul ortodox.

Calendar ortodox 27 februarie 2023, data la care începe Postul Paștelui 2023 pentru creștinii ortocși.

Postul Mare, numit în vechime Quadragesima (Patruzecime) are o durată de 40 de zile și reprezintă o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului – Paște 2023 – care pică anul acesta pe data de 16 aprilie.

Tot luni, 27 februarie 2023, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Procopie Decapolitul, mare apărător al icoanelor și Sfântului Talaleu, pe care Dumnezeu l-a învrednicit cu harul facerii de minuni.

Rugăciune pentru sănătatea și binele familiei care se rostește la începutul Postului Paștelui 2023!

Postul Paștelui 2023 sau Postul Mare începe luni, 27 februarie 2023 și este cel mai lung și cel mai aspru din cele patru posturi ale Bisericii Ortodoxe.

Potrivit tradiției creștine, în Postul Paștelui 2023 se respectă următoarele reguli:

VEZI ȘI 👉  Soțul, soția și o tânără atrăgătoare iau împreună liftul. Deodată, tânăra se întoarce brusc și îl plesnește pe bărbat.– Nu ți-e rușine, porcule? În fața soției?!

– în primele două zile – luni şi marţi din prima săptămână – se recomandă, pentru cei ce pot să ţină, post complet sau pentru cei mai slabi ajunare până spre seară, când se poate mânca puţină pâine şi bea apă;

– în primele trei zile – luni, marţi şi miercuri – şi ultimele două zile – vineri şi sâmbătă din Săptămâna Patimilor, la fel;

– miercuri în Săptămâna Patimilor se ajunează până seara, după oficierea Liturghiei Darurilor înainte sfinţite, când se mănâncă pâine şi legume fierte fără untdelemn;

– în tot restul postului, în primele cinci zile din săptămână se mănâncă uscat o singură dată pe zi, seara, iar sâmbăta şi duminica de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn şi puţin vin;

– La praznicul Bunei Vestiri şi în Duminica Floriilor se dezleagă la peşte.

VEZI ȘI 👉  Moment tragic în familia prezentatoarei Iuliana Tudor. „A ales să nu împovăreze pe nimeni cu durerea ei”

Calendar ortodox 27 februarie 2023. Sărbătoarea zilei de azi

Calendar ortodox 27 februarie 2023, data la care Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Procopie Decapolitul, mare apărător al icoanelor și Sfântului Talaleu, pe care Dumnezeu l-a învrednicit cu harul facerii de minuni.

Sfantul Procopie s-a afirmat ca apărător al icoanelor în timpul perioadei iconoclaste din vremea împăratului Leon Isaurul. Din aceast motiv, Procopie a fost arestat și torturat cu sălbăticie.

Sfântul Talaleu a fost monah în Mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit de lângă Ierusalim, iar mai apoi acesta a decis să-și trăiască restul vietii într-un cimitir. În acest loc, timp de mulȚi ani, a îndurat numeroase atacuri și loviri ale duhurilor necurate. Dumnezeu l-a învrednicit pe cuvios cu harul facerii de minuni, acesta vindecând și alinând pe cei bolnavi și pe cei aflați în suferință.

Clendar ortodox 27 februarie 2023. Rugăciune la începutul Postului Paștelui

„Dumnezeul nostru, nădejdea tutu­­ror marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârgu­ință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păca­telor noas­tre, spre omorârea patimilor și biru­­ință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngro­pân­du-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bună­plă­cere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hris­toase, Dum­­­ne­­zeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bu­nului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”

VEZI ȘI 👉  Bill Gates, declarații cu privire la viitorul omenirii: „Din păcate se apropie…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *