Alexandru Rafila a făcut un anunț important pentru toți românii, în contextul în care varianta Omicron a fost deja confirmată în țara noastră.

Autoritățile au precizat că avem deja două cazuri de infectare cu Omicron, așa că ministrul Sănătății a vorbit despre măsurile de protecție sanitară aferente sărbătorilor de iarnă. Aceasta vor fi luate de Guvern în următoarele zile, însă una dintre măsuri va fi absolut obligatoriu, indiferent de incidența cazurilor.

Măsura obligatorie de la care autoritățile nu se dezic, indiferent de incidența cazurilor covid

Alexandru Rafila a spus că indiferent de măsurile pe care autoritățile le vor lua pentru sărbători, purtarea măștii în mod corect va fi obligatorie în spațiile aglomerate, oricât de mică sau mare ar fi incidența cazurilor covid-19.

„Măsurile pentru sărbători vor fi dezbătute şi adoptate în cursul acestei săptămâni. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă,

chiar dacă incidenţa este mică sau va fi mică, în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măştii, în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie.

Vom avea o presiune suplimentară din cauza acestei tulpini noi, Omicron, şi cred că fiecare are responsabilitatea de a se proteja nu numai personal, dar şi pe cei cu care venim în contact. (…)”, a spus acesta

Ce spune Alexandru Rafila despre petrecerile din spațiul public de sărbători

„Nu recomandăm să fie evenimente cu număr mare de persoane şi aglomeraţii. Nu putem discuta de petreceri, dar dacă acest lucru se întâmplă şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurate în condiţii de siguranţă.

Populaţia nu trebuie să creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute şi de păstrare a vieţii cât mai aproape de normalitate”, a spus Rafila, la Palatul Victoria, conform Agerpres.

El a spus că se va discuta în cadrul ședinței și sărbătorirea în stradă a Revelionului, așa cum se obișnuia în toți anii.

„Vom discuta aceste lucruri, dar nu vor fi măsuri stupide care să facă imposibilă deplasarea, în timp util, la domiciliu. (…) Fiţi convinşi că nu vor fi introduse măsuri care să nu poată să fie respectate”, a spus ministrul Sănătății.

VEZI ȘI 👉  Norocul le va ieşi în cale acestor 6 zodii. Dau de bine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *