Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră pentru români! Este vorba despre Iodura de Potasiu

Ministrul Sănătății a făcut noi precizări legate de iodura de potasiu și distribuirea  acestui medicament către populație. Profesorul Alexandru Rafila, cel care ne reprezintă țara la Organizația Mondială a Sănătății, a subliniat că pastilele se vor lua doar în cazul în care va fi nevoie.

Alexandru Rafila, despre distribuirea pastilelor de iod

Ministrul Sănătății a anunțat că va exista o campanie de utilizare și păstrare a acestor pastile. Tot el a precizat că este posibil să nu fie necesară administrarea iodurii de potasiu, însă stocurile au fost făcute pentru orice eventualitate. Alexandru Rafila a spus încă o dată că oamenii nu trebuie să-și administreze iod preventiv și nici să se îngrijoreze că nu vor primi pastilele. 

VEZI ȘI 👉  Câți Bani A Primit Lidia Buble Ca Să Participe La Asia Express! Șefii De La Antena 1 Au „Spart Banca”

Oficialul este de părere că aceste pastile trebuie să ajungă la toți românii, iar aceștia să le aibă în casă, spre a le folosi la timp, în caz de nevoie. Tot Rafila a precizat că este probabil să nu trebuiască să le utilizăm vreodată, dar având în vedere conflictul de la granițele țării noastre, nu se exclude total o astfel de eventualitate.

Pentru că un astfel de incident se poate petrece oricând, se poate petrece vinerea, sâmbăta, duminica, seara, iar perioada optimă de administrare este între două şi opt ore de la producerea incidentului respectiv sau de la momentul contaminării, pentru că incidentul poate să fie la o anumită distanţă de ţara noastră, şi atunci există o perioadă-tampon, nu ştim cât de lungă sau cât de scurtă, a explicat Alexandru Rafila, potrivit news.ro.

VEZI ȘI 👉  MOMENT DECISIV ÎN CĂSNICIA GABRIELEI CRISTEA CU TAVI CLONDA. PREZENTATOAREA DE LA ANTENE A CLACAT: ”AI PUTEA SĂ FACI UN COPIL CU ALTĂ FEMEIE”

Ce este iodura de potasiu și în ce situații se administrează

Iodura de potasiu este un compus chimic cristalin, asemănător ca aspect cu sarea de bucătărie. Aceasta se obține industrial prin reacția intre hidroxidul de potasiu și iodul neradioactiv. Glanda tiroidă este dependentă de iod pentru a sintetiza hormonii tiroidieni, esențiali pentru metabolismul organismului și dezvoltarea creierului. Administrarea iodurii de potasiu se face doar la indicația autorităților care pot semnala pericolul radioactiv.

Ministrul Sănătății a precizat că iodura de potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic pentru că poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

VEZI ȘI 👉  Maria Era Într-O Zi La Coasă. Cum Cosea Ea Așa, Vine Unul Pe La Spate Și Îi Face Felul. Dar Repede, După Care Pleacă. Maria, Supărată, Se Duce Acasă, La Bărbatu-Su Și Îi Spune: Mă Ioane, Știi, Eram Azi La Coasă

Leave a Comment